Vitalis: Corona Rapport

WIE IS VITALIS?

De Vitalis WoonZorg Groep maakt zich sterk om ouderen te ondersteunen bij het behoud of verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van het dagelijks leven. Of het nu gaat om hulp bij wonen, bij ontmoeten en welbevinden of om zorg en behandeling.
Zij werken met kleine teams van medewerkers en vrijwilligers, die samen met de clienten en hun naasten onmiddellijk en ter plaatse kunnen bieden wat het beste past bij hun vraag.

HET ONDERZOEK

Het rapport bevat het resultaat van de tussentijdse evaluatie naar de corona-aanpak bij Vitalis. Een verhaal over Vitalis, voor Vitalis en gemaakt in samenwerking met Vitalis. Aanleiding was de corona-crisis en de wens om hiervan te leren, zo snel als mogelijk. De evaluatie zorgt voor een bewust moment van bezinning en reflectie, even stilstaan en rondkijken. Zo ontstaat tijd en aandacht voor gevoelens en ideeën van hoe het wel moet, niet moet, door moet. Het resultaat is een verhaal met vele kleuren, geuren en smaken. Zoveel mensen, zoveel wensen. En toch komen daar een aantal duidelijke hoofdlijnen uit. En ook: een menukaart voor verbetering.

HET VORMGEVEN VAN DE EVALUATIE

De Vitalis WoonZorg Groep (ouderenzorg) heeft besloten een externe deskundig in te schakelen om het eerste, intensieve proces van de corona-periode te evalueren. Dit onderzoek bestond uit een grote reeks van interviews die uiteindelijk hebben geleid tot een uitslag en een conclusie. Een waardevolle evaluatie die belangrijke, zinvolle inzichten aan het licht bracht.

Wat ging er goed, wat ging er niet goed, wat ging er vreselijk mis? Belangrijke zaken om dit scherp te hebben met het oog op een tweede uitbraak. Aan ons de vraag om dit onderzoek te visualiseren. Met een groot aantal infographics en uiteindelijk in de vorm van een lijvig boekwerk. Dit uitgebreide rapport van 104 pagina’s heeft een professionele en toch ook warme uitstraling. Het product is niet alleen waardevol voor mensen die bij Vitalis werken, maar tevens voor externe partijen die direct of indirect met Vitalis of met ouderenzorg te maken hebben.

DE OPDRACHT

Solid Results kreeg de opdracht het onderzoek vorm te geven. Allereerst een tiental infographics die in nauwe samenwerking met de onderzoeker zijn gerealiseerd. Daarna is het complete onderzoek vormgegeven in de vorm van een naslagwerk in boekvorm. Op het moment dat wij dit schrijven, is de tweede druk in gang.

Typ hieronder uw zoekterm en druk op Enter om te zoeken